- MÄNNISKANS BÄSTA VÄN

torsdag 3 december 2009

Tema: Utseendefixering

Ja, i senaste programmet var vi lite fixerade vid utseenden och spanade på snygga djur, på utseendefixeringens högborg - hundtävlingar, m.m. Vi drog också igång några nya programpunkter, bland annat Veckans hiss & diss. Där ska vi lyfta fram de underskattade satarna, och försöka smutsa ned de djur som är upphöjda till skyarna. Med andra ord, det är vår alldeles egna mission för lite mer rättvisa i djurvärlden.
Först ut att bli dissad var chihuahuan (även kallad vavvan i hundkretsar, bara där inser man att chihuahuaägare kanske är lite knepiga).
Detta är inte en "urgullig" hund, detta är möjligtvis en framavlad liten grymling.

Just innan bettet. Chihuahuan visar sitt rätta ansikte!

En som däremot behöver dras upp ur dyn (bokstavligt talat) är vildsvinet. Och att hissa det fick jag fin hjälp med, av Martin Emtenäs från SVTs Mitt i naturen! Vildsvinet, detta starka och balla djur fungerar enligt Martin som "naturens egen jordfräs" och skapar möjligheter för ovanliga växter och smådjur att leva och trivas i uppluckrad jord. Den bör även beundras för sin styrka, "försök flytta en sten med näsan så märker du hur svårt det är!" Word.

Balla vildsvinet, här även med sina kultingar (som till skillnad från chihuahuorna är urgulliga).
En bild jag valde särskilt för att väcka sympati i era hjärtan.

Svaret på veckans tävling Gissa djuret var möss!
Du kan också bli en om du vill:

Det var allt för nu. Herrå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar